Ha már itt a nyár hétvégén akkor egy finom citromos szelet


Citrom szeletek tészta:
4,5 dl finomliszt
4,5 dl finomliszt 0,5 dl kukorica keményítő
0,5 dl kristálycukor
1 teáskanál só
1 teáskanál Vanília kivonat
12 evőkanál olvasztott vaj
1 dl reszelt fehércsoki, vagy pasztilla
Citromos Krém:
4 nagyobb tojás
3 dl kristálycukor
0,5 dl finom liszt (a keverék is lehet)
2 citrom héja lereszelve
1,5 dl frissen préselt citromlé
1 dl 2,8% tej
Elkészítés
A citromos édességek/sütemények maga a kényeztetés. Üde, könnyű, és alig lehet betelni velük. Ebben a gyönyörűséges szeletben van egy titkos hozzávaló, egy ízcsavar, amitől felejthetetlen lesz mindenki számára, aki megkóstolta. Ez pedig a fehér csoki, reszelt, vagy pasztilla formában.
Melegítsd elő a sütőt 180 C fokra. Bélelj ki egy közepes tepsit sütőpapírral.
A tésztához: öntsd a „tortalisztet” (4,5 dl finomliszt és 0,5 dl kukorica keményítő) a robotgépbe, csöpögtesd bele a vanília kivonatot, csúrgasd hozzá az olvasztott vajat, és hagyd a gépet dolgozni, amíg sima, selymes, csomómentes állagú nem lesz.
Öntsd a tésztát a tepsibe, egyengesd el. Szórd meg a reszelt fehércsokival, vagy a pasztillákkal.
Süsd 20 percig.
Eközben reszelj a citrom héjából, lazán, a fehér részt ne, csak a sárga héj legyen reszelve.
Egy tálban verd fel a tojásokat, a cukrot, a lisztet, a citromhéj reszeléket és a tejet.
Öntsd a krémet a kisült tésztára, egyengesd el.
Süsd még 20-25 percig, amíg a krém közepe is megszilárdul. Hagyd kihűlni, majd emeld ki a sütőpapírral együtt az egész ssüteményt egy vágódeszkára, és vágd fel kockákra.
Szórd meg porcukorral.